Agenda

Leuks op de agenda

T/m zondag 29 oktober: Expositie Dichter op Beeld

In ons restaurant is de expositie Dichter op Beeld te bewonderen. De expositie is een bundeling van krachten van Zeeuwse dichters en fotografen, die werk maakten geïnspireerd op dat van de ander. Fotografie bij poëzie en andersom. In totaal zijn er 54 foto’s en gedichten te aanschouwen, terwijl je geniet van iets lekkers. 

Aansluitend op de expositie zijn er workshops op 23 september en 21 oktober. Informatie daarover vind je ook in de Agenda. 

De bundel bij de expositie is te koop in onze groene winkel Jungle Books

Locatie expositie: restaurant van Het Kaslokaal
Bundel Dichter op Beeld: te koop bij Jungle Books
Prijs bundel: €10,-

Illustratie gebakjes

Zaterdag 30 september: Hap en Staptocht

Tijdens de Hap en Staptocht loop of fiets je naar vier locaties in Oostkapelle waar een hapje voor je klaarstaat. Het Kaslokaal is de startlocatie en wij verwelkomen jou tussen 10.00 en 12.00 uur met koffie of thee en iets lekkers.

Bij de organisatie betaal je het inschrijfgeld van € 10,00. Let op: je kunt alleen contant betalen. Je krijgt dan de gegevens van de andere drie locaties, een stempelkaart en een kaart van Oostkapelle. In welke volgorde je de andere Hap en Stapadressen bezoekt, mag je zelf bepalen.

We wensen je een sportieve en smakelijke dag!

Opgeven: vóór 25 september bij elwingeerse@gmail.com
Start: tussen 10.00 en 12.00 uur bij Het Kaslokaal
Kosten: € 10,- per persoon, alleen contant te betalen. Bij startpunt Het Kaslokaal is je drankje inbegrepen, bij de andere locaties betaal je eventuele drankjes zelf.

Illustratie taartpunt

Vrijdag 6 oktober: Kids Café, oma Janny leest voor

Het is Kinderboekenweek, dus we gaan deze ochtend lekker voorlezen! Oma Janny heeft de leukste prentenboeken uitgekozen die passen bij het thema ‘Bij mij thuis’. Zoek een fijn plekje en kom samen luisteren. Met voorlezen begint een leven lang leesplezier en het is goed voor de ontwikkeling van je kindje. Bovendien is het gewoon heel gezellig!

Het Kids Café organiseren we elke eerste vrijdag van de maand, telkens met een ander thema.

Tijd: tussen 10.00 en 12.00 uur (zolang de kleintjes er zin in hebben)
Leeftijd: ouders/begeleiders met kinderen van 0 tot 4 jaar
Deelname: gratis, kom lekker luisteren
Aanmelden: via events@hetkaslokaal.nl

Illustratie koekjes

Zaterdag 7 oktober: Voorlezen en Workshop met tekenaar Mark Janssen!

We vieren dat het Kinderboekenweek is en dat doen we met illustrator Mark Janssen! In de ochtend leest hij voor aan de kleintjes en in de middag geeft hij een workshop aan oudere kinderen, die lekker zelf aan de slag mogen! Het wordt een feestelijk evenement met deze bijzondere tekenaar, die deze dag ook zijn boeken voor jou signeert. De prentenboeken van Mark Janssen zijn te koop bij onze groene winkel Jungle Books.

Speciaal voor het thema van de Kinderboekenweek heeft Mark Janssen zijn nieuwste prentenboek Thuis gemaakt. Hierin bezoekt ruimtewezen Moon de aarde. Een meisje dat Moon ziet landen, laat hem de kleurrijke pracht van de aarde zien. Dit prentenboek staat deze dag centraal. 

Programma en aanmeldinformatie 

10.30 – 11.00 uur: Voorlezen voor de kleintjes (0-5 jaar) en signeren
14.00 – 15.00 uur: Voorlezen en workshop kinderen (5-10 jaar) en signeren 

Geef je op via events@hetkaslokaal.nl als je erbij wilt zijn. Deelname is gratis.

Over Mark Janssen

De tekenaar werkte al langere tijd succesvol mee aan prenten- en kinderboeken voor hij de lucht in schoot met zijn eigen prentenboeken. Met Eiland won hij in 2019 de Kinderboekwinkelprijs en de internationale Premio Andersen Award 2020. In de jaren daarna groeide zijn landelijke bekendheid met het sfeervolle Sinterklaasliedjes en het onlangs verschenen Soms als ik een vlinder zie, met tekst van o.a. Boudewijn de Groot.

Zaterdag 21 oktober: Dichter op Beeld – Workshop poëzie

Het Kaslokaal wordt deze dag gevuld met poëzie! Met behulp van enkele oefeningen leer je hoe veelzijdig poëzie is. Overal valt poëzie in te ontdekken. Net als de deelnemers van Dichter op Beeld ga je aan de slag met een foto. Welke indruk maakt het beeld op jou en hoe kun je dit vormgeven in taal? Ervaren dichters staan je terzijde. In twee uur tijd zet jij jouw beleving op papier en mag je jouw gedicht delen met de groep en feedback ontvangen. 

De workshop is geschikt voor zowel beginnende als ervaren dichters.

Tijd: 10.30-12.30 uur
Kosten: € 20,- dit is inclusief de bundel Dichter op Beeld, een hand-out met tips en koffie of thee met iets lekkers
Aanmelden: via dichteropbeeld@gmail.com

Illustratie glas thee

Zondag 22 oktober: Yin Yoga met ontbijt

Begin je dag goed met een yogales inclusief ontbijt. De Zeeuwse Yogaschool komt bij Het Kaslokaal een yogales verzorgen. Het Kaslokaal zorgt voor een lekker ontbijtje na afloop van de les. Echt een cadeautje voor jezelf! 

Yin Yoga is een rustige vorm van yoga waarbij houdingen langer worden vastgehouden en op een diep level doorwerken.  De yoga vindt plaats in de kas, waar de temperatuur aangenaam is.

Het ontbijt bestaat uit kannetjes verse kruidenthee, een bio-bolletje met roerei, yoghurt met huisgemaakte granola en honing (plantaardig mogelijk). Voor een heerlijke start van de dag! 

Yogales: 09.00-10.00 uur
Ontbijt: 10.00-11.00 uur
Prijs: € 29,50 per persoon
Aanmelden: via events@hetkaslokaal.nl

Illustratie theepot

Zondag 22 oktober: Chansons met een verhaal

Siemen Spinder zingt deze middag Franse chansons (en soms een lied in een andere taal). Hij begeleidt zichzelf op gitaar, waarbij er een intieme, huiselijke sfeer ontstaat. 

Het repertoire bestaat uit bekende en minder bekende klassiekers en hedendaagse chansons van o.a. Moustaki, Ferrat, Brel, Bruel, Barbara en Brassens. Elk lied wordt toegelicht met bijvoorbeeld een anekdote of iets over de schrijver/componist.

In zijn woonplaats Haarlem neemt Siemen jaarlijks deel aan ‘Gluren bij de buren’. Daarnaast geeft hij optredens op buurtpodia. Eerder trad hij op in Het Hofje onder den Tooren in Middelburg. Vandaag mogen wij hem ontvangen en van zijn optreden genieten! 

Tijd: 15.00-17.00 uur
Aanmelden: Niet nodig, kom gezellig luisteren


Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten? Volg Het Kaslokaal dan op Facebook of Instagram.