Winterfestival

Het Kaslokaal Winterfestival 

Kom in de sfeer van de feestdagen tijdens Het Kaslokaal Winterfestival! 

Op vrijdag 24, zaterdag 25 en zondag 26 november is ons Winterfestival. Inmiddels is dit een traditie om naar uit te zien: een bezoekje aan dit sfeervolle evenement tijdens de gezelligste tijd van het jaar! Met stands van lokale ondernemers, livemuziek, workshops en lekkers kom je helemaal in de sfeer van de feestdagen. 

Wintermarkt

Op de wintermarkt vind je bij deze lokale standhouders leuks voor in de schoen, onder de boom of lekkers voor op de feestelijke tafel! 

🥧 Korenmolen d’Arke, een kraam vol kruidige bakmixen en lekkers voor deze tijd van het jaar. Allemaal van lokale productie en huisgemaakt bij de Korenmolen van Oostkapelle. 

🍸 Dolce Capella, Italiaanse delicatessen om cadeau te doen of zelf van te genieten. Van het smakelijkste winkeltje in Oostkapelle. (aanwezig: vrijdag, zaterdag en zondag)

🛍️ Studio Debatz met Darshi Art, de liefste kaarten waarin kleine Darshi zijn avonturen beleeft. Ook op shirts, tassen en posters!  (aanwezig: vrijdag en zaterdag)

🪁 Metzonderjas-spelen, handgemaakt vilt en pakketten met natuurlijke materialen om zelf mee aan de slag te gaan! (aanwezig: vrijdag, zaterdag en zondag)

🎄 Geallerlei, Keramieke kunst, gemaakt door Gea en haar cliënten in een sociale werkplaats. Dit jaar hangt de stand vol kerstige klokjes! (aanwezig: vrijdag, zaterdag en zondag)

🪆 Via Lia Brocante & Vintage, voor iedereen die van bijzondere brocante en vintage vondsten houdt! (aanwezig: vrijdag, zaterdag en zondag)

💍 Liefs uit Zeeland, met liefde worden deze sieraden handgemaakt in Zeeland door Rana. (aanwezig: zaterdag en zondag)

🧸 Smilinn’Kids, duurzame kinderproducten: happy kids, happy parents, happy world! (aanwezig: vrijdag, zaterdag en zondag)

🐝 Imkerij de Linderije, Zeeuwse bloemenhoning- en gerelateerde producten uit het natuurgebied in en rond Oostkapelle. (aanwezig: vrijdag, zaterdag en zondag)

🪴 Groene Juffen, de juffen uit Middelburg hadden afgelopen zomer een pop up-shop in Middelburg vol geweldige vintage en planten. Bij ons staan ze met een vrolijke marktkraam én ze geven workshops bij de stand. (aanwezig: zaterdag en zondag)

🕯️ Lifestyle by Jes, fijne handgemaakte balans-producten. Edelstenen, macramé, theezakjes, journals en geurkaarsen… Daar word je vanzelf zen van. (aanwezig: zaterdag en zondag)

🏮By-Hei, vrolijke macramé voor aan de wand, je tas of als sleutelhanger. (aanwezig: vrijdag)

💛 Sounds like Yellow, duurzame accessoires voor je interieur. In knallende kleuren! (aanwezig: zaterdag en zondag)

🍶 Lunefuld Ceramics, handgemaakt keramiek in exclusieve oplage – gemaakt in de studio in de tuin van Dees. (aanwezig: zaterdag en zondag)


📚 Ruth Hengeveld is aanwezig om haar boeken te signeren en te stralen bij haar mooiste kerstkaarten. (aanwezig: zondag)

🌿 Ilse van Es Bloemenatelier, dé Bloemstylist van Zeeland. Met droogbloemen en lifestyle items in de stijl van nu! (aanwezig: vrijdag, zaterdag en zondag)


🍁 Madame-Zus, de Feel Green store, waar je mooie producten kunt kopen met een goed verhaal! (aanwezig: vrijdag en zaterdag)

🌝 Seepenmeer, handgemaakte en handgesneden zeep. Huidvriendelijk, vegan, milieuvriendelijk en palmolie-vrij! Goed voor de wereld en jezelf dus. Je kunt er ook nog een handgemaakt zeepbakje bij kopen (aanwezig: zondag)

🎃Stichting Tuys, (her)ontdek Oostkapelle en de regio met anders-dan-anders Ontdekpakketjes: activiteitenpakketjes met lokale producten, achtergrondverhalen, ideeën voor uitstapjes en nog veel meer. (aanwezig: vrijdag)

Livemuziek 

Elke dag kun je tussen 14.00 en 16.00 uur genieten van sfeervolle muziek in de kas van deze artiesten:

 👗 Zaterdag: The English Tea Ladies, bekende en minder bekende Engelse Carols, gezongen in prachtige kostuums uit de Dickens tijd. 
😈 Zondag: Company of Sinners, een trio van muzikale broeders die optreden met liederen die het daglicht niet kunnen verdragen! 

🎶 Het hele weekend draaien we vintage muziek via de platenspeler van Hi-Five Vintage Audio

Winterfestival Special 

Tijdens Het Winterfestival zijn er extra huisgemaakte, winterse specials om te bestellen.

Workshops 

Er zijn verschillende workshops voor jong en oud, doe gezellig mee!  

Vrijdag

🎀 Gift Wrapping door Irene. Leer je cadeaus zo in te pakken dat het geven al een feest wordt!

Tijd: tussen 13.00 en 16.00 uur
Prijs: € 5 per persoon, inclusief goodie bag
Leeftijd: voor volwassenen én voor kinderen die van papier vouwen houden
Deelnemen: meld je aan via events@hetkaslokaal.nl of doe spontaan mee

🌿 Kerstkrans maken met Annelies. Maak je eigen kerstkrans met groen uit de tuin van Het Kaslokaal. Geïnspireerd door het boek ‘Kerstkransen & Winterboeketten’ van Marieke Nolsen.

Tijd: tussen 13.00 en 16.00 uur
Prijs: € 17,50 per persoon
Leeftijd: volwassenen
Deelnemen: meld je aan via events@hetkaslokaal.nl of doe spontaan mee


Zaterdag en zondag

🎄 Kerstig Craften door Groene Juffen

Tijd: tussen 10.00 en 17.00 uur
Leeftijd: voor jong en oud
Prijs: € 5 per persoon
Deelnemen: schuif gezellig aan 

Fotoshoots

👕 Warme truien-fotoshoot door Annemiek Fotografie. Laat je vastleggen in een gezellige warme trui in feestelijke setting. Zo heb je meteen een leuke kerstkaart!

Tijd: zaterdag en zondag – per shoot 15 min.
Leeftijd: voor jong en oud
Prijs: € 30,- voor 4 digitale foto’s in hoge resolutie (extra foto’s €5,- per foto)
Deelnemen: meld je aan bij Annemiek via mail.annemiekfotografie@gmail.com

🌸 De styling van Het Kaslokaal Winterfestival wordt verzorgd door Ilse van Es Bloemenatelier. 

Zet de data van Het Winterfestival vast in je agenda.

Het festival is elke dag van 10.00 tot 17.00 uur en is gratis toegankelijk. Gezellig je dan te zien!